Протест замалко да спре реконструкцията на пловдивската улица „Остромила“
Протест замалко да спре реконструкцията на пловдивската улица „Остромила“ / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Липса на алтернативен път за преминаване на МПС-та провокира жители на квартал Коматево и собственици на фирми в района да осуетят предвидената за днес първа копка на ремонта на ул. „Остромила“. Десетима недоволни граждани спряха градоначалника да даде старт на дългочакания ремонт на пътната отсечка с традиционната за такива случаи първа копка.  

„Коматевско шосе е разкопано. Като затворите и „Остромила“, ще фалираме, тъй като няма откъде да минават бусовете и камионите ни. Или осигурете път, по който ще може да се минава по време на ремонта или първо довършете Коматевско и тогава започвайте. Тук районът е промишлена зона, ще ни спрете бизнеса“, обърнаха се към Иван Тотев хората.

Протест замалко да спре реконструкцията на Остромила
Искра Койчева, Дарик Пловдив

След повече от час разговори с протестиращите, беше постигнат консенсус реконструкцията на пътната отсечка да започне в началото на другата седмица. Собствениците на фирми получиха уверение от градоначалника, главния инженер на Община Пловдив Йордан Калев и представител на фирмата изпълнител, че служебните им бусове, камиони и тирове ще могат да преминават по улицата по време на нейния поетапен ремонт, чийто срок е 3 месеца.

Тотев призна, че са допуснали грешка, като предварително не са провели информационна кампания с хората, живеещи и работещи в района и обеща, че два пъти в седмицата ще бъде там на място, за да разговаря с тях.  

Протест замалко да спре реконструкцията на Остромила
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Преди двете страни да постигнат разбирателство и да си стиснат ръцете, кметът беше готов да се съобрази с желанието на протестиращите и средствата за „Остромила“ да се пренасочат на следващата сесия на ОбС за друг инфраструктурен обект в града.