простреляният Десислав
простреляният Десислав / netinfo
Прокуратурата задържа за 72 часа стрелеца с въздушната пушка в Смолян
Прокуратурата задържа за 72 часа стрелеца с въздушната пушка в Смолян. Районната прокуратура образува бързо производство спрямо 49-годишният мъж, съобщиха от държавното обвинение.

Припомням, че снощи малко след 21 ч. 38-годишен смоленчанин бе прострелян с въздушна пушка на една от централните улици в смолянският квартал „Устово“. Пострадалият и негов познат пазарували от денонощен магазин за алкохол и цигари. След това се качили в автомобила си БМВ и потеглили. Стъклото на шофьорската врата било отворено. След като изминали десетина метра, се чул приглушен пукот, наподобяващ изстрел от въздушно оръжие. Спътникът на простреляният шофьор се обърнал към него и видял, че кърви в областта на лявото слепоочие. Той слязъл от колата и до съседна къща забелязал приклекнал мъж, който стоял зад парапета на балкона в дома си и държал въздушна пушка. Пострадалият се обадил на тел. 112, като на място пристигнал екип на Спешна помощ и на полицията. На мъжа, по когото е стреляно, е извършен медицински преглед, след което е освободен от болницата.

„Помислих си, че могат да ме убият. Извадих късмет, че беше между окото и ухото, точно в черепа ме удари и това ме спаси”, разказа пред Дарик простреляният Десислав. 

По делото са извършени процесуално-следствени действия – оглед, разпити на свидетели, назначена е медицинска експертиза. Установява се средството на извършване на престъплението, както и мотивите на стрелеца Кирил М. за деянието. Той е задържан, като с постановление на наблюдаващия прокурор задържането му е удължено за срок до 72 часа и ще бъде привлечен като обвиняем. Предстои Районна прокуратура-Смолян да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил. Разследването по случая продължава и се работи и по версия за причиняване на лека телесна повреда със средства, опасни за живота на мнозина, съобщават още от пресцентъра на Апелативна прокуратура.