Пропускаме ли знаците, които интуицията ни изпраща?
Пропускаме ли знаците, които интуицията ни изпраща? / снимка: Живо слово
Пропускаме ли знаците, които интуицията ни изпраща?
92195
Пропускаме ли знаците, които интуицията ни изпраща?
  • Пропускаме ли знаците, които интуицията ни изпраща?

Обсебени от технологиите, не отделяме достатъчно време да наблюдаваме, да откриваме и да се вслушваме в посланията и съобщенията, които идват към нас. Това заяви в рубриката на Дарик „Промяната“ преподавателят по йога и директор на Пловдивския културен институт Мариана Стракова. По думите й би било чудесно, ако можем да възстановим връзката си с природата и да усещаме невидимото.

Човек може да разчете невярно един знак, ако няма добре развит усет за вглъбеност и наблюдение. Много често след погрешен ход той си казва със съжаление „Имах усещането, че трябва да направя друго, а направих това“. Това е вечният сблъсък между егото и интуицията, която получава знак от душата.

Пропускаме ли знаците които интуицията ни изпраща
netinfo

Хората, които са силно свързани с природата, намират знаците в абсолютно всичко. Такива хора наблюдават облаците и ги разчитат. Спомнете си как реагирате на дъгата, която е много силен знак за надежда. Дъждът може да отмие тягостното или тъжното ни състояние. Често, когато човек си мисли за нещо витално или позитивно, край него се появява пеперуда. Калинката също може да е знак.

Периодът, в който се намираме, също е знак, каза още Стракова. Студът и снеговалежите донякъде блокират динамиката ни. Време е да станем малко по-тихи и обрани, да прекарваме повече време в домовете си, да усетим уюта с любимите си хора.

Цялото интервю с Мариана Стракова, в което се разказва за предстоящ ритрийт на о. Бали и за програмата на института до средата на февруари, може да чуете от прикаченото аудио.