/ iStock/Getty Images
Пропадналият участък от пътя за с. Ситово е ремонтиран. Заместник-кметът на община "Родопи" Владимир Маринов провери укрепителните дейности на подпорната стена.

Пропадането беше с дължина около 6 метра и почти три метра дълбоко. Освен укрепване е направена зидария с циментов разтвор, изградени са и няколко водостока за отвеждане на повърхностните води. За цялостно обезопасяване на отсечката е поставена преградна мантинела. Зам.-кметът остана доволен от качеството на изпълнение, като след ремонта пътят е възстановен напълно, а пропадналият участък е покрит с асфалтова настилка.

Укрепването на пропадналия участък струва малко над 30 хиляди лева. Пътят е стратегически за ситовци, защото е единствената им връзка със света.

По време на обиколката си в Ситово Маринов изрази безпокойство, че срутване застрашава да прекъсне още две улици в селото. Опасно пропукване се е образувало в подпорната стена на няколко метра от централния площад и заплашва да пропадне от долната страна на пътя. Преди малко повече от месец са отпуснати още 45 000 лева за изграждане на нова стоманобетонна подпорна стена на улица "Първа" в село Ситово. Срутването там е причинило пропадане на пътното платно и създава опасност за къщите, намиращи се под пътя, да останат без пътна връзка.
БТА