Прокурорите свършили половината от работата на комисията по Закона “Петканов”
Прокурорите свършили половината от работата на комисията по Закона “Петканов” / netinfo

Прокуратурата е свършила 50% от работата на Комисията за отнемане на имущество, придобито по незаконен начин по случая с рапъра Ванко1, каза в съдебната рубрика на Дарик радио “Темида” заместник апелативния прокурор на Пловдив Румен Боев. Върху част от имотите на рапъра, който бе осъден на 12 години затвор за трафик на хора и склоняване на жени към проституция, е била наложена възбрана и затова то не е продадено все още.

Хотелът на Иван Главчев не е бил отнет от съда по време на делото, защото отпаднало обвинението срещу Ванко за участие в престъпна в група, което предвижда като санкцията отнемане на имуществото на подсъдимия, поясни Румен Боев. Въпреки уверението на председателят на местната комисия по Закона “Петканов” Георги Арнаудов в Пловдивския окръжен съд все още няма постъпило искане за отнемане в полза на държавата на хотела на рапъра, установи репортерска проверка на Дарик радио.

На 15 май 2006 година Комисията “Петканов” е поискала от съда запор на хотела, защото няма данни за произхода на средствата с които е построен.

Местната комисия за отнемане на имущество придобито по незаконен начин е поискала и получила информация от прокуратурата за различни дела, свързани с трафик на хора, проституция, икономически и данъчни престъпления, както и за пране пари. Проведени са и организационни срещу между апелативния прокурор Росен Димов и председателя на комисията Георги Арнаудов.