Прокурори от Германия, Полша и Холандия на визита в Пловдив
Прокурори от Германия, Полша и Холандия на визита в Пловдив / Апелативна прокуратура-Пловдив

Петима прокурори от Германия, Полша и Холандия пристигнаха на посещение в Районна прокуратура-Пловдив в рамките на обменна програма на Европейската мрежа за съдебно обучение. Те ще останат в града на Тепетата до петък. По време на престоя си те ще имат срещи с представители на прокуратурата, полицията и съдилищата.

В международната група магистрати са включени - Даниел Вьорле, прокурор в Окръжна прокуратура-Мюнхен, Германия, Дикран Сариан, прокурор в Окръжна прокуратура-Северна Холандия, Войчех Михалчук и Божена Данюк, прокурори в Окръжна прокуратура-Бялисток, Полша и Ева Новицка, прокурор в Районна прокуратура-Соколка, Полша.

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова прие гостите, като им представи структурата на прокуратурата и ги запозна с натовареността на магистратите и дела, по които работят.

Посещението на колеги от различни страни от Европейския съюз и възможността да се срещат с прокурори от България, като обменят идеи за добри практики и създават лични познанства, е било винаги приоритет и цел в работата на Районна прокуратура-Пловдив“, заяви след срещата Гергана Мутафова.

Чуждите магистрати се интересуваха за начина на водене на бързите и незабавни производства у нас, както и наказанията за по-тежките престъпления, подсъдни на районните прокуратури. Магистратите се срещнаха и с районните прокурори в Пловдив, като посетиха и деловодството, където се завеждат жалбите на гражданите. Те имаха среща с ръководствата на Областната дирекция на полицията в Пловдив и на Административния съд.