Прокуратурата разследва управителя на Онкодспансера
Прокуратурата разследва управителя на Онкодспансера / netinfo
Пловдивската прокуратура е образувала предварителна проверка срещу управителя на Областния онкодиспансер д-р Георги Райчев заради груби нарушения по Закона за обществените поръчки. Това стана, след като одит на общината установи, че той е сключил без задължителните конкурси договори на стойност над 150000 лева. Най- серозни нарушения бяха констатирани при възлагането на изследванията на пациентите на Онкодиспансера на частна медико-диагностична лаборатория.

Допълнителна проверка на общината след запитване от прокуратурата е констатирала, че д-р Райчев е сключвал договори с фирми, които към момента на подписване на договорите са били длъжници на общинския или държавния бюджет, което е недопустимо по закон. Тези данни също са изпратени в прокуратурата, обясни пред Дарик заместник-кметът по стопанската политика Георги Григоров.

Разследваният директор на Онкодиспансера обясни констатациите за грубите нарушения с апетити към мястото му. Евентуалната му смяна трябва да бъде гласувана от Общинския съвет, но засега такова предложение не е внасяно, каза заместник-председателят му Сузана Николова.