Прокуратурата недоволна от пускането на Ванко 1
Прокуратурата недоволна от пускането на Ванко 1 / netinfo

Пловдивската апелативна прокуратура не е удовлетворена от промяната на мярката за неотклонение на рапъра Ванко 1 и братовчед му Димитър Рачелов,които са на свобода от петък следобед, съобщи днес апелативният прокурор Огнян Урбалов.

Върховният касационен съд замени най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” с най-леката „подписка”, като посочва в мотивите си, че се позовава на измененията на Наказателния кодекс, които влязоха в сила на 13 октомври и намалиха драстично наказанията за склоняване към проституция.

Прокурорът Урбалов заяви, че няма информация за натовареността на Върховния касационен съд и не може да отговори на въпроса защо разглеждането на жалбата на рап певеца срещу 12-годишната му присъда за склоняване към проституция е престояло до октомври без да е гледано.

Са съжаление решението на Върховиня касационен съд е окончателно относно мярката на Иван Главчев и братовчед му, каза Урбалов.

До месец се чака Върховният касационен съд да постанови решение по жалбата на рапъра и обвиняемите по същото дело.

Според Урабалов, няма опасност за свидетелките по делото, защото те са били защитени по време на процеса.

Лично той не вярвал, че когато делото е в последна фаза - обжалване пред Върховен съд, може да съществува риск за живота и сигурността на проститутките дали показания срещу бившия си сводник.