Прокуратурата иска постоянен арест за обвинените в рекет общински служители
Прокуратурата иска постоянен арест за обвинените в рекет общински служители / netinfo

Прокуратурата иска налагане на постоянна мярка „задържане под стража” на обвинените в рекет Саркис Москофян, Трифон Мишковски и Василка Костова.

Заседанието ще се гледа отново при закрити врати утре в Окръжния  съд.

 

 Обвинението  е протестирало определението на Районния съд, с което бе наложена  1 000 лева гаранция за шефката на отделите ГРАО и КАО Василка Костова и домашен арест за Саркис Москофян, личен шофьор на кмета Славчо Атанасов и за Трифон Мишовски, приближен на съакционера в екозавода Атанас Търев.

 

От своя страна Трифон Мишковски също обжалва определението на съда, като иска по - лека мярка от "домашен арест ". Мярката отново ще се гледа при закрити врати.

 

Постоянен арест поиска на заседанието си на 13 март и Районната  прокуратура за двамата общинари и директора на Консорциум „Екологичен завод”, които бяха задържани за измама и изнудване на жител на квартал „Коматево”. В съучастие тримата са притискали Асен Костов да плати 5 000 лева за „услуга” по придвижването в Общинския съвет на преписка за делба на два имота, в които той е съсобственик с общината.

Най-тежката мярка за неотклонение в случая е излишна, тъй като вече са разпитани всички длъжностни лица, съпричастни към случая и има документиране със СРС, коментира адвокатът на Москофян, Красимир Елдъров. Според него по-леката мярка за неотклонение, която клиентът му не е обжалвал, гарантира едновременно и правата на обвиняемия, и възможност за правораздавателните органи да си свършат работата. Елдъров обаче не е изненадан от протеста на прокуратурата. Практиката сочи, че когато обвинителите са взели едно становище, те го отстояват докрай.