/ Прокуратура на Република България
Военно-окръжна прокуратура в Пловдив даде на съд военнослужещ за извършено от него убийство с незаконно притежаван пистолет.

Г.И. живеел на семейни начала с основната свидетелка по делото, като двамата имали четири деца. От дълго време отношенията между родителите били влошени и те периодично се разделяли и събирали. Това съобщиха от прокуратурата.

Пиян мъж е заплашил съпругата и сина си с убийство, посягал им с нож

През м. април 2022 г. обвиняемият разбрал, че майката на децата му и пострадалият А.Л. се намират в стопанска постройка в казанлъшко село. След като употребил алкохол, Г.И. взел от дома си в същото село незаконно притежавания от него пневматичен пистолет, и отишъл до постройката, в която се намирали свидетелката и А.Л.

Обвиняемият влязъл в помещението и след кратък скандал прострелял в главата на пострадалия. Изстрелът причинил тежко увреждане на А.Л., като смъртта му е настъпила почти веднага.

По делото са разпитани множество свидетели, извършени са експертизи и са събрани писмени доказателства. Обвиняемият военнослужещ е бил задържан незабавно, мярката за постоянен арест не е променяна.