Троянски проход
Троянски проход / netinfo
До обяд ремонт на АМ "Тракия" между 131-ви и 132-ри км в посока София
За времето от 9:30 ч. до 12:30 ч. са предвидени ремонтни дейности на северното платно между 131-ви и 132 км на АМ “Тракия”, в посока София. По тази причина се въвежда временно ограничение на движението в участъка и автомобилите ще се пропускат само в лявата лента. Водачите да шофират с намалена скорост и повишено внимание.

Всички проходи на територията на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян са отворени, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проходът „Пампорово“ е забранен за моторни превозни средства над 3.5 тона.

През прохода „Шипка” е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона. Срокът е до 31.03.2018 г.
 
Продължават ремонтните дейности по пътя Пловдив-Асеновград. От Областно пътно управление предупреждават, че движението трябва да се извършва с повишено внимание, заради работата на строителната техника в банкета. Срокът за прекратяването им е 20-ти декември.
 
По пътя Асеновград-Нареченски бани е забранено движението на МПС с височина над 4 метра през тунелите. Обходният маршрут е по пътя Кричим-Девин.
 
По пътя Поповица-Болярци е ограничено движението на МПС над 12 тона, поради намален габарит на пътното платно на моста в Поповица. Срокът е до 20-ти декември тази година.
 
Забранено е движението на МПС над 10 тона по пътя Арда-Горна Арда от 27 до 29 км поради пропадане и стесняване на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци. Срокът за изпълнение е до 03.01.2018 г.