Проф. Борислав Борисов  от УНСС е новият председател на Съвета на ректорите
Проф. Борислав Борисов от УНСС е новият председател на Съвета на ректорите / УНСС
Ректорът на УНСС, професор Борислав Борисов е новият председател на Съвета на ректорите у нас. Изборът му стана с убедително мнозинство - за него гласуваха 35 от присъстващите 36 ректора на ВУЗ-ове в страната. Общото събрание, което се проведе в Пловдив, избра и шестчленен управителен съвет на сдружението. Пловдивският представител в него е ректорът на Медицинския университет доц. Георги Паскалев. В състава на управителното тяло на ректорите през следващия мандат са още ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев, на Великотърновския университет, проф. Пламен Легкоступ, на Варненския свободен университет, проф. Анна Недялкова, на Лесотехническия иниверситет, доц. Нино Нинов и ректорът на Института по библиотекознание, проф. Стоян Денчев.

На срещата с ректорите присъства и министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, който очерта най-болните проблеми на висшето образование  и необходимостта от решаването им до лятото на настоящата година.

Даниел Вълчев призова ректорите да го подкрепят при въвеждането на зрелостния приемен изпит у нас. По време на срещата стана ясно, че повечето от половината от университетите в България вече са взели решение да приемат студенти с оценка от матурите.