Костадин Димитров в студиото на Дарик
Костадин Димитров в студиото на Дарик / снимка: Петър Тодоров
Отсечката ще свързва района с „Източен"
Проектират нова улица в „Тракия
92511
Проектират нова улица в „Тракия
  • Проектират нова улица в „Тракия
Нова улица, свързваща „Тракия“ и „Източен“, ще бъде проектирана тази година, съобщи в студиото на Дарик радио районният кмет Костадин Димитров.

Отсечката ще е дълга около 500 метра - от бул. „Княгиня Мария Луиза“ до бл. 5. Това е място, което от дълги години се нуждае от инфраструктурна промяна. Близо е до Ботаническата градина на Аграрния университет. Тъй като 180 квадратни метра от терена са собственост на висшето учебно заведение, първо трябва да се отчужди земята“, обясни Димитров.

Проектът за улицата включва изграждане на нова канализация, тротоари, бордюри и осветление. „Целта е натовареният трафик в града да се облекчи на още едно място, така както стана след пускането в експлоатация на ул. „Цветан Лазаров“, подчерта кметът на Тракия.

Проект ще се изготви и за строителството на първия многоетажен паркинг в града, който ще е в микрорайон А8. „Новото съоръжение ще позволи да се премахнат много от гаражните клетки, които загрозяват Пловдив - Европейска столица на културата през 2019-та“, коментира той. За проектирането на двата много важни за района обекти, кметството е заделило близо 100 000 лева.

Костадин Димитров в студиото на Дарик Пловдив с водещата Искра Койчева
водещата Искра Койчева и кметът на Тракия Костадин Димитров в студиото на Дарик

И през тази година, както и през миналата, от районната администрация ще се допитват до жителите как да се промени "Тракия".

„Още с пускането на асфалтовите бази и затопляне на времето, изпълнението на капиталовата програма на района ще започне", категоричен е Костадин Димитров. По думите му, за 2017-та тя е по-мащабна от предходната, като е насочена основно в подобряване на инфраструктурата в микроайон А8. Ще се довърши и започналото през миналата година облагородяване на микроройон А9.

Предстои и провеждането на две мащабни събития. На 22 април ще се открие поредното 6-то издание на велосезон „Тракия“, а на 13 и 14 май любителите на народно творчество ще могат да се насладят на втория Народен събор в парк „Лаута“, който вече предизвиква огромен интерес сред участниците и гостите на събитието.

Цялото интервю с кмета на „Тракия“ Костадин Димитров можете да чуете в прикаченото аудио или на darikradio.bg