Продължават да издирват изчезналия преди месец Стефан
Продължават да издирват изчезналия преди месец Стефан / снимка: Иванка Петкова, Дарик радио Пловдив

Вече близо месец няма никаква следа от изчезналия Стефан Маринов от Пловдив. На 19 юни 30-годишният художник напуснал работното си място в павилион от известна марка, като оставил личните си документи и бележка, че не иска повече да е продавач на вестници. Последно е видян следобед от жена в близък магазин.

„Органите на МВР продължават да издирват Стефан Маринов Маринов, като същият е обявен и за общодържавно издирване. Няма данни Маринов да страда от психическо заболяване“, съобщават в писмо до Дарик радио от Областната дирекция на МВР в Пловдив, получено в редакцията вчера.

„Много хора ме бъркат с брат ми, затова често се получава фалшива информация, че Стефан е намерен“, каза пред Дарик братът близнак на изчезналия Веселин Маринов.

Близките продължават да разлепват листовки с портрета на Стефан и кратка информация за него. След известно прекъсване, от миналата седмица са подновени групите, които обикалят из Пловдив и любимите му места за рисуване в града и околността.

Продължава да е активна и фейсбук групата „Помогнете да открием Стефан“, която приятели на изчезналия създадоха преди месец. Последната активност в нея е от днес. Администраторите призовават хората извън Пловдив да разлепят листовката със снимка и информация за изчезналия по жп-гарите в страната.