Смилян
Смилян / netinfo
Десетки доброволци и днес продължават  акция по издирване на 20-годишният Ивелин Узунов от смолянското село Смилян, който изчезна мистериозно на  5 май сутринта. Вече четвърти ден денонощно хора от родното му село търсят младежа със съдействието на полицията, но на този етап резултат няма.

Ловджии и горски служители също се включиха в екипите от доброволци и полицаи, които издирват изчезналия Ивелин.
За последно е засечен от фотокапан вчера сутринта и от тогава няма и следа от него.

„Не сме спирали с издирването, отзоваваме се на всеки сигнал. Момчето е обявено и за общодържавно издирване, но за съжаление на този етап все още е в неизвестност“, коментира пред Дарик дикторът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Според него, сформираните групи претърсват всички вили, колиби и места за подслоняване в местности около селата Смилян, Турян и крайните райони на Смолян. „В издирването са се включили хора, които добре познават гората. Продължаваме с акцията, като тя ще продължи и тази нощ“, добави Димов.

На този етап активните действия продължават да са в района на село Турян, където Ивелин бил заснет от фотокапан.
 
„Продължаваме, акцията не е спирала и през тъмната част на денонощието, имаше хора през цялата нощ, които обикаляха местностите около Турян“, коментира пред Дарик кметът на Смилян Чавдар Червенков.