И днес трийсетина планински спасители и доброволци издирват в Калоферския балкан двамата старозагорци, които изчезнаха под връх Ботев. Това съобщиха за DarikNews от Планинската спасителна служба.

Издирват двама старозагорци, тръгнали към връх Ботев

Акцията е стартирала рано тази сутрин, но засега няма нова следа от 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му син Андриан.

И армията се включва в издирването на двамата туристи в Стара планина (ВИДЕО)

Както вече DarikNews съобщи, снощи стана ясно, че в следобедните часове вчера, при обхода в близост до заслон „Рудината“ (Бункера), планинските спасители и доброволци са намерили челник, който вероятно е принадлежал на някой от издирваните. Проверени са били всички постройки, в които изгубените биха могли за намерят подслон, но двамата не са били открити.

Спасители откриха следа от изгубените в Стара планина, търсенето продължава


Днес времето в Балкана е доста по-добро от предишните два дни, като поне няма вятър, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов, който следи отблизо акцията по издирването. Екипите ще продължат да търсят изчезналите до края на деня, уточни той.

Издирването на двамата старозагорци, тръгнали към връх Ботев, продължава утре

Припомняме, че бащата и сина се изгубиха на слизане от връх Ботев на 5 февруари. Оттогава няма информация за местоположението им, а телефоните им не работят.

Доброволци от Стара Загора издирват изчезналите баща и син