Около 100 пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местно население участват в потушаването на пожара във вилна зона "Дондуково", между брезовските села Златосел и Свежен.

Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Пловдив, старши комисар Васил Димов. По думите му, ситуацията тази сутрин е сравнително спокойна.

Два големи пожара избухнаха край Пловдив

"Няма видимо развитие по периметъра, но рано сутрин е по-незабележимо, защото все още е хладно и има някаква влага", каза Димов. По думите му, в момента се работи по целия периметър на пожара и се използват по-ранните часове, за да бъде обходен. Важно е да бъдат потушени останалите на места тлеещи огнища, преди да са се повишили температурите. 

Огънят във вилната зона "Дондуково" пламна на 12 август в следобедните часове. Изгорели са четири масивни постройки и автомобили. Огънят се разпростря върху 400 декара широколистна гора и сухи треви.

Има задържан за пожара в Сакар планина, огънят е локализиран

На място снощи пристигна и служебният министър-председател Димитър Главчев, който припомни, че служебният кабинет прие програма за подпомагане на пострадалите от природни бедствия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ирина Шопова, БТА