Продават Градски транспорт на търг под условие
Продават Градски транспорт на търг под условие / netinfo

"Градски транспорт” ще бъде продаден на търг с явно под условие. Около тази идея се обединиха всички политически сили, представени в Общински съвет Пловдив на днешната среща с кмета на града Иван Чомаков. Предложението ще бъде внесено на сесията, която е насрочена за 8 февруари.

Цената ще е единственият критерий, по който ще се състезава потенциалните кандидат- купувачи. Като предварителни условия за допускане до търга участниците ще трябва да поемат ангажимент да погасят 3,3 млн лв задължения на общинския превозвач, запазване на 300 работни места и осигуряване на 8 млн. лв. инвестиции в дейността.

Всички политически сили отхвърлиха варианта транспортната фирма да бъде ликвидирана. Според председателя на Общинската агенция за приватизация Чавдар Марев, няма проблем Градски транспорт да бъде продаден под условие, защото по тази процедура миналата година беше изтъргувана фирма “Бига”.

Председателят на Общинския съвет Страшимир Дочков препоръча на утрешното заседание на Надзорния съвет на Агенцията да бъдат поканени представители на всички политически сили, за да изготвят съвместно условията за търга. Според Дочков трябва да се търси максимална разгласа на новата приватизационна процедура, включително и в чужбина. Той съобщи, че има информация за интерес към “Градски транспорт” от чужда компания. По неофициални данни, става дума за турска фирма, която отскоро развива в България таксиметрова дейност.