Притискат длъжниците на “Жилфонд”
Притискат длъжниците на “Жилфонд” / netinfo
Акция за масово освобождаване на общинските жилища от нередовни наематели предприема общината, съобщи заместник – кметът Петко Атанасов. До края на седмицата районните кметове трябва да докладват хода на извеждането на длъжниците, на чиито места ще се настяват веднага чакащи от списъка със 700 крайно нуждаещи се.

Целта е да се ускори процеса на събиране на неплатените наеми, които в края на предишния мандат надхвърлиха 2 млн. лв. След изваждането на двайсетте най-големи длъжници на “Жилфонд” в районите ”Тракия” и Източен събраните средства от наеми са се повишили с над 100000 лева чрез сключени споразумения за разсрочено плащане. Общината обаче ще увеличи административния натиск, за да сведе броя на длъжниците до приемлив минимум, каза Петко Атанасов.

Той съобщи, че част от длъжниците са опитали да излъжат управата. Те сключвали споразумения за разсрочено плащане на задълженията, внасяли първата вноска и забравяли за погасителния план. Така се налагало цялата процедура, включваща предупреждения за принудително извеждане от жилището, да започне отначало.