Припадък на алкохолен бос отложи дело срещу него
Припадък на алкохолен бос отложи дело срещу него / netinfo

 

Епилептичен припадък на алкохолния бос Тодор Неделчев, управител на „Джиро трейд", стана причина за отлагане на делото срещу него. Бизнесменът в момента е в болница и затова процесът ще стартира отново през октомври, съобщиха от Съдебната палата.

 

Неделчев е обвинен, че е поръчал палежи на 8 коли и вила в Бряновщица. Според прокуратурата той само възлагал „задачите", а изпълнителите са били Георги Кунчев и Димитър Зебеков.

 Окръжният съд в Пловдив гледа  при закрити врати делото срещу управителя на винарска изба. Процесът е засекретен заради използваните специални разузнавателни средства. Разследващите твърдят, че Неделчев е поръчвал палежите с цел отмъщение.  

Първа в списъка била митничарката Мария Говедарова от Пловдив, която си навлякла гнева на Неделчев, след като му съставила акт. Кунчев и Зебеков драснали клечката на нейния „Опел Вектра", паркиран пред блока й в ЖР „Тракия".

Трима от пострадалите от палежите са били бивши работници на Неделчев и имали влошени отношения с него. Сред тях е и бившият зам.-кмет по сигурността на община Чепеларе Чавдар Димитров. Той бил работил близо 11 г. с управителя на „Джиро трейд". На 8 ноември 2010 г. по поръчка на Неделчев пламнал опелът на приятелката на Димитров.