Приеха Годишната програма за управление на общинските имоти
Приеха Годишната програма за управление на общинските имоти / снимка: Виктор Кадири

След дълги разправии и взаимни обвинения в некомпетентност и популизъм, общинските съветници приеха Годишната програма на община Пловдив за управление и разпореждане с общински имоти.

Тази програма е внесена формално, колкото да се спази закона, заяви съветничката от ГЕРБ Дани Каназирева. Тя бе категорична, че програмата нито е дискутирана, нито има някаква яснота по нея. Според нея фактът, че програмата се внася на сесията в извънреден порядък, говори за непрозрачност в действията на общината.

Програмата показва 8 740 000 лева приходи от общински имоти,  50 000 лева от концесии и 10 милиона разходи за отчуждаване. Това заяви общинската съветничка от ГЕРБ Сузана Николова. По така предложената програма не трябва да се очакват приходи, тъй като те ще отидат за отчуждаване на имотите за инвестиционни обекти,  каза още Николова.

Вносителят на предложението, зам.-кметът Петко Атанасов, заяви, че програмата показва намеренията на общината и търпи промени, които трябва да се утвърждават от общинските съветници.