Прибират ни данъците 2 пъти по-бързо
Прибират ни данъците 2 пъти по-бързо / netinfo
Средно два пъти по-малко време ще отнема обслужването на един данъкоплатец в пловдивския офис на НАП на ул. “Скопие” след днешния старт на системата за управление на опашките от чакащи. Това каза изпълнителният директор на приходната агенция Мария Мургина. Министър Николай Василев пръв тества нововъведението като получи за минута удостоверение, че е платил дължимите си данъци. Той бе обслужен под № 670 за деня, след като преди това избра от менюто на един от двата терминала във фоайето услугата “удостоверение за платени данъци”. На получения от министър Василев талон бе изписана информация за гишето, на което трябваше да бъде обслужен и броя чакащи преди него.

Системата за управление на административното обслужване, която се внедрява общо в 26 офиса на НАП в страната, в КАТ –София и в 12 офиса за издаване на документи за самоличност, дава възможност натовареността на служителите от отделните гишета да се контролира в реално време както от ръководството в Пловдив, така и от централата в София.

5, 8 милиарда са събраните от началото на годината до 31 май данъчни приходи, каза Мургина. Тя подчерта, че преките данъци са с 435 млн. лева повече от същия период на 2007-а и заяви, че тази година администрацията ще надмине миналогодишния рекорд от 1, 5 милиарда лева ръст на приходите.