Президентството мълчи по случая с прегазената Катя
Президентството мълчи по случая с прегазената Катя / Ваня Трингова, Дарик Радио Пловдив
Президентството мълчи по случая с прегазената Катя
73000
Президентството мълчи по случая с прегазената Катя
  • Президентството мълчи по случая с прегазената Катя

Вече седмица пловдивските ученици чакат отговор на изпратеното писмо до президента Росен Плевнелиев, в което настояват за незабавното задържане на гръцкия студент, прегазил Катя на 19 май със своя спортен автомобил.

Изпратих писмото в четвъртък със събраните подписи от петицията, която организирахме в социалната мрежа. Все още нямам отговор от Президентството, каза за Дарик организаторката на петицията, единадесетокласничката от ЕГ „Иван Вазов”, Цветелина Георгиева.

От Дарик се опитахме многократно да се свържем с институцията, но неуспешно.

Учениците са категорични, че няма да забравят инцидента и ще се борят за справедливост- гръцкият студент да получи максимално наказание.

„Бъдещето на България”, както са се подписали младежите в писмото до президента, продължават да набират подписи за арестуването на гърка, който на 31 май е напуснал страната. Това потвърди пред Дарик, говорителят на Районна прокуратура-Пловдив, прокурор Атанас Илиев. След наложената му мярка парична гаранция 3000 лв., гръцкият студент е уведомил Прокуратурата, че ще отсъства от България до 13-ти юни.

Пловдивдивските ученици организират петиция за задържането на гръцкия студент.Инициативата на младежите, можете да подкрепите тук:

http://www.peticiq.com/spravedlivostzakari