Превозвачи наемат охранители срещу крадли в рейсовете
Превозвачи наемат охранители срещу крадли в рейсовете / netinfo

Превозвачи от градския транспорт в Пловдив търсят услугите на охранителни фирми, за да се справят с масираното нашествие на джебчийски бригади в автобусите от Коледа насам. Това заяви пред Дарик управителят на “Хеброс бус” Веселин Дошков, който вече е договорил с частен СОТ негови коли да приемат сигнали за присъствието на банди крадци и да ги задържат на най-близката спирка до пристигането на полицията.

 

От началото на годината всеки ден издаваме поне един дубликат на транспортна карта на пътници, пострадали от набези на джебчии, казаха и от експлоатацията на “Градски транспорт”.

 

Любимите маршрути на бандите крадци са 6, 12, 14, 19 и 113, установи анкета на Дарик сред превозвачите в Пловдив.

 

Преди месец и половина наши патрули прочистваха спирките от джебчийските банди, но това са палеативни мерки, заяви директорът на “Общинска охрана” Георги Бояджиев. Той заяви, че идеята му за редовно присъствие на служители на “Общинска полиция” е пропаднала заради отказа на превозвачите да обезпечат финансово и с договори тази дейност.

Изчакваме да минат конкурсите за обслужване на линиите в градския транспорт и ще седнем на преговори, защото пътниците трябва да бъдат защитени, коментира собственичката на “Мери транс” Мария Златанова.