Превозваческият конкурс – от старта направо в съда
Превозваческият конкурс – от старта направо в съда / netinfo

Конкурсът за обслужването на 13 частни автобусни линии в Пловдив ще бъде атакуван в съда от първия отпаднал от надпреварата участник, а друг от кандидатите има шанс да спечели три от четирите пакета линии с договор за доставка на 100 нови автобуса. Това стана ясно в първите часове след отварянето на шестте оферти от конкурсната комисия.

 

Консорциумът “Авто-2” е декласиран от конкурса, научи Дарик по свои канали. Комисията е мотивирала недопускато на сдружението между фирмите “Автогруп” и “Автофактор” с факта, че то е регистрирано по Закона за задълженията и договорите и не е юридическо лице по смисъла на Търговския закон. При всички случаи ще обжалваме в съда, ако това е вярно, коментира Тодор Кърджалиев от консорциума. Още преди дни Дарик прогнозира, че нотариалната регистрация на консорциума ще стане повод за обжалване на резултатите от надпреварата, независимо кои от досегашните превозвачи ще отпаднат от нея.

 

Купувачът на общинската фирма “Градски транспорт” Ангел Батаклиев пък играе в конкурса за частните линии с договор за доставка на 100 нови автобуса. Той има шансове да спечели три от четирите пакета автобусни маршрути, съобщиха членове на комисията. Припомням, че общинските съветници допуснаха победител да стане фирма, която участва в конкурса само с договор за доставка, по който е получен поне един рейс.

 

 Ако Батаклиев спечели три групи частни линии, той ще ги обслужва 15, вместо за 10 години. Припомням, че опцията за удължаване на договора е залегнала в конкурсните условия и важи за кандидати, които играят със съвсем нови  автобуси.