Преразпределят 3,5 милиона бюджетни пари
Преразпределят 3,5 милиона бюджетни пари / netinfo

Половин милион лева допълнителни средства за отопление на общинските училища ще гласува днешната сесия на Общинския съвет на Пловдив. 83% от предвидените за вода и енергия пари вече са изхарчени, мотивира се кметът Иван Чомаков.

Предложението му е част от пакет предложения за преразпределение на три и половина милиона лева от бюджета на града . Парите идват от 3 източника – планирани средства за нереализираното участие на общината в Проект “Красива България”; от икономии от лихви поради добрите условия, постигнати по 50-милионния кредит за ремонт на улиците и от очакваното преизпълнение на бюджета в размер на милион и половина лева.

Освободените пари ще бъдат насочени към приоритетни обекти и дейности, както и за покриване на неразплатени аварийни ремонти. Кметът предлага за основен ремонт на Детската железница да бъдат отпуснати 233 500 лева. 50 000 се предвиждат за реконструкция на ясла № 35 в район “Южен”, други 29 000 – за проектиране на нова детска градина в “Централен”. 425 000 лв ще бъдат насочени за издръжка и монтиране на ограда на гробищата на Рогошко шосе.