Пренасочват половин милион от бюджета за премахване на тролейбусни жици и реставрация на Одеона
Пренасочват половин милион от бюджета за премахване на тролейбусни жици и реставрация на Одеона / dariknews.bg/архив

Община Пловдив осигурява 300 000 лева за демонтаж на компрометираната тролейбусна мрежа в район „Централен“ и 200 000 лева за реставрация и ескпониране на Одеона. Предложението е на кмета Иван Тотев и влиза за гласуване на днешната сесията на ОбС. Парите идват от преизпълнението с  1 милион лева на общинския бюджет от планираните приходи от продажба.

Освен за жиците и археологическия обект, от средствата се заделят и 154 000 лева за новото ОП „Зоопарк“, където от 1 август ще бъдат открити 10 щатни бройки за билетопродавачи и работници в търговските обекти, в подръжката на сградите и в чистотата.

Дофинансиране в размер на 80 000 лева е предвидено и за двата центъра в града за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

Заради увеличаване от 1 юли на числеността на ансамбъл „Тракия“, от преизпълнението на общинския бюджет за формацията се заделят 17 000 лева.

214 000 хиляди лева пък се пренасочват за погасяване на задълженията от данък и такса битови отпадъци за общински недвижими имоти.