Премахват грозните  временни обекти  в Пампорово
Премахват грозните временни обекти в Пампорово / Dariknews.bg

47 са заявления за временните обекти в Пампорово на територията на община Смолян, в района на село Стойките и  "Смолянски езера", съобщи  кметът на Смолян Дора Янкова. Тя бе категорична, че ще бъдат премахнати всички неугледни обекти, които загрозяват курорта.

 За първи път на среща в общината се събраха всички представители на бизнеса и институциите, от които зависи разрешителния режим за временните обекти.

8 от временните обекти са на връх Снежанка, 10 са в местността „Язовира", 14 са в района от „Малина" до „Студенец", 11 са в района на ски плаца на „Студенец", но от общината предписали те да бъдат намалени на 5. На „Смолянски езера" има един гардероб и един паркинг, в района на Стойките ще има два гардероба и един терен за чайна.

Кметицата подчерта, че този път общината ще бъде категорична по отношение на естетическия вид на обектите. Тя посочи, че намерението й е било тази година да забрани  временните обекти в курортни зони на общината, но в предвид кризата и това, че  ще се отворят около 200 работни места, е причината и тази година да бъдат разрешени временни обекти.