Представят нови методи в онкологията
Представят нови методи в онкологията / netinfo

Най-новите методи и технологии в областта на онкологичните заболявания ще представят днес в Пловдив учени от Междууниверситетския консорциум за развитие на онкологията. Презентацията е в Медицинския колеж от 9,30 часа.
Медицинският университет – Пловдив, Университетската болница “Свети Георги” и Националният междууниверситетски консорциум по биоонкология в Италия са сред учредителите на Междууниверситетския консорциум за развитие на онкологията. Членството на пловдивските лекари в тази структура ще позволи пациентите да се ползват от най-новите постижения в областта на диагностицирането и лечението на раковите заболявания, каза заместник-директорът на Университетска болница д-р Костантин Зисов.

Президентът на Средиземноморския център за специални изследвания професор доктор Стефано Якубели ще запознае специалистите с дейността на специализиран онкологичен интернет портал. На медицинската дискусия ще присъстват заместник-министърът на здравеопазването Валери Цеков, преподаватели от медицински университети и лекари от онкологични центрове в страната.

Информацията е на Йордан Димитров