Предпочитаме  лятна почивка в Турция
Предпочитаме лятна почивка в Турция / снимка: Thinkstock/Getty Images
Предпочитаме лятна почивка в Турция
80139
Предпочитаме лятна почивка в Турция
  • Предпочитаме лятна почивка в Турция

Голям интерес има към летните почивки в Турция, а най-предпочитаните дестинации за седемдневна почивка са Анталия, Бодрум и Мармарис. Това съобщи за Дарик Диляна Ангелчева, главен мениджър в една от големите туристически агенции. Тя отбеляза, че има чартърна програма всяка седмица в периода от май до септември. Цената за престой от 7 дни започва от 290 евро за хотелите с три и четири звезди, а при по-луксозните може може да достигне до 1000 евро на човек за седмица. Типично за турските курорти е обслужването от типа ол инклузив. За активна почивка в Кушадъсъ и Дидим може да се пътува с автобуси.

75 процента от турските хотели тази година удължиха с един месец  ранните записвания, при които може да се ползва отстъпка в цените за туристическите дестинации. Това важи най-вече за Анталия и до края на май може да се ползва промоционална отсъпка между 15 и 20 процента.

Традиционно българите проявяват и интерес към Гърция. До Крит и Закинтос също има чартърни полети от края на май до юли. След пауза през август, те отново се подновяват през  септември. До островите Тасос, Корфу и Санторини много хора ползват и личен транспорт.

Сред екзотичните далечни дестинации най-предпочитаното място остава Дубай, където вече е факт и първият ол инклузив. Хората си позволяват почивка от 7  до 10 дни, за да имат възможност не само за плаж, но и за пазаруване, нощен живот, заведения, разходки иразглеждане на забележителности. Организираното пътуване е на на цени от 750 евро, като в седмичните пакети са включени нощувките, самолетния билет, трансферът от летището до хотела и настаняването. Ако искате обаче сафари или круиз, трябва да заплатите допълните на място.

Чуйте повече за предпочитаните дестинации, цени и отсъпки в прикачения звуков файл.