кучета осиновяване Пловдив
кучета осиновяване Пловдив / DarikNews
Кампания за осиновяване на кучета от общинския кучешки приют в Пловдив стартира днес под тепетата. Поводът са предстоящите коледни и новогодишни празници, а организатори -  общинското предприятие "Зооветеринарен комплекс”, съвместно с Община Пловдив и с помощта на доброволци. Кампанията е под надслов ”Всяко живо същество се нуждае от любов…” и се провежда за поредна година. 

Тя ще започне в 10.00 ч. днес на пл.”Централен 1”, до фонтаните на Военния клуб, с откриване на изложба върху винили, представящи моменти от дейността на общинския приют за безстопанствени кучета Приятел за винаги". Целта е популяризирането на идеята „Не купувай! Осинови куче от приют!". Изложбата ще бъде открита от заместник-кмета Георги Титюков.

На 14 декември отново на пл. "Централен", ще се проведе зооревю „Кучето от крайния квартал…” с участието на доброволци и социализирани с тяхна помощ бездомни кучета от приюта.

Кучета от общинския приют ще може да бъдат видяни и на 15 декември от пловдивчани. Тогава ще се проведе Благотворителен базар с лични вещи, организиран от Wunderbaer – Hills Beer Bar and Shop.