ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Дарете живот на децата на България!
ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Дарете живот на децата на България! / Деляна Михнева
ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Дарете живот на децата на България!
62071
ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Дарете живот на децата на България!
  • ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Дарете живот на децата на България!

Благотворителен концерт организират съвместно пловдивските арт среди и екипите на Дарик радио и сайта За Пловдив. Целта на инициативата е да се съберат средства за ремонта на Операционния блок на Клиниката по детска хирургия в Университетска болница „Св. Георги". По предварителни разчети за това са нужни 70 хил. лева. Мотото на концерта е „С музика даряваме живот" и в него ще вземат участие изпълнители на Държавната опера, Хора на момчетата, Академията за музикално и танцово изкуство и Музикалното училище „Добрин Петков". Благотворителното събитие ще се проведе на 16 март от 18 часа в Концертна зала.

Докато в другите клиники пациентите получават допълнителни години, при нас се дарява цял един живот. Така обясни мотото на кампанията в ефира на Дарик началникът на Детска хирургия доц. Пенка Стефанова. По думите й Операционната е сърцето на всяка една хирургия и е важно тя да бъде на ниво. В клиниката годишно се лекуват над 2300 деца от Пловдив и цяла България, каза още доц. Стефанова.

Държавната опера в Пловдив подкрепи инициативата, като осигури безплатно ползването на Концертна зала. Въпреки че концертът се организира в почивен ден - събота, всички работещи в Операта са откликнали на каузата и ще работят безвъзмездно - от техническия и помощен персонал до солистите. За първи път виждам такъв резонанс у колегите, разказа зам.-директорът Недялка Караджова.

Благотворителният концерт се подкрепя и от Асоциацията на студентите-медици, които смятат да продължат кампанията с други събития. Те ще помогнат с разпространението на поканите, които са на цени от 10 и 50 лева.

Програмата включва изпълнения на Хора на момчетата, атрактивни сола на балетмайсторите на Операта, поп и джаз мелодии от възпитаниците на Музикалната академия, уникалните Ансамбъл "Тракия", пърформанс с тромпети и ударни инструменти на децата от Музикалното училище.

Цялото предаване можете да чуете от прикачения звуков файл.

Клиниката по детска хирургия е най-старата в България и миналата година отпразнува своята 60-а годишнина. Тя разполага с 50 легла и годишно в нея се оперират над 2300 малки пациенти от цяла България.

За каузата вече са събрани над 11 хиляди лева от благотворителен търг на картини на пловдивски художници. Той бе проведен през месец декември в Историческия музей.