Пребиха с лопати собственик на газстанция
Пребиха с лопати собственик на газстанция / снимка: Дарик радио Пловдив, архив
Пребиха с лопати собственик на газстанция
74822
Пребиха с лопати собственик на газстанция
  • Пребиха с лопати собственик на газстанция

58-годишен собственик на газстанция е с опасност за живота след тежък побой в карловското село Розино. Бизнесменът Георги Рогачев от Карлово е постъпил в Университестката болница „Свети Георги“ в Пловдив с черепно-мозъчна травма и е опериран в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, съобщиха за Дарик от здравното заведение.

Рогачев е пострадал при сбиване малко преди 17 часа в неделя, в което участвали местни жители, въоръжени с колове и лопати. Поводът за побоя станали 20 лева, които местен жител оставил на газстанцията като аванс за бъдещо зареждане. Когато поискал отново да зареди срещу капарото, собственикът отказал и двамата се скарали. В спора се намесил и братът на карловеца, който ударил жителя на Розино с юмрук в лицето.

Удареният повикал на помощ свои близки, при което за да ги респектира, собственикът стрелял във въздуха с автомат. Криминалистите са иззели оръжието, както и други оръжия и боеприпаси от газстанцията.

В момента обстановката в Розино е напълно спокойна, сериозно напрежение в селото не е имало. Днес открихме учебната година, на центъра имаше поне хиляда души, голяма част от които дори не бяха чували за случая, разказа пред Дарик кметът на Розино Димитър Петров.

Чуйте какво още каза кметът в прикачения файл.