Правят втори оглед на мястото, където шивачка роди и захвърли бебето си
Правят втори оглед на мястото, където шивачка роди и захвърли бебето си / снимка: sxc.hu

Разследващи направиха втори, допълнителен оглед на гората край Калофер, където шивачка роди и изостави детето си преди дни. Огледът е разпореден от наблюдаващия прокурор, научи Дарик.

Целта е следователите да изчислят правилно наклона на терена, да огледат местностите, където е минавала родилката, за да придобият непосредствена представа за мястото. Търсят се и следи от кръв и плацента там, където се предполага, че е родила. Съобразно терена и откритите улики ще се прецени дали показанията на жената са верни.

Съдебномедицинската експертиза на новороденото още не е готова. По първоначални данни момиченцето е родено живо и е живяло поне 15 минути.

В момента майката е с мярка за неотклонение „подписка“ и няма право да напуска района без разрешението на наблюдаващия прокурор. На нея са й повдигнати обвинения по член 120 от Наказателния кодекс за убийство на дете по време на раждане или веднага след това. Майката я грози затвор до 3 години.

38-годишната шивачка от „Интендантско обслужване“ ЕАД – Калофер роди и изостави бебето си в гората край завода миналата седмица. След това тръгнала пеша до близката автобусна спирка, за да се прибере в село Васил Левски, където живее на съпружески начала с мъж. На спирката обаче й станало лошо и получила кръвоизлив. С линейка я откарали в карловската болница, където гинеколози категорично установили, че тя току-що е родила, защото плацентата изпаднала в ръцете на лекарите. Родилката бе настанена за лечение в отделението. Тя бе изписана от болницата в понеделник.

 

Жената има двама големи синове от първия си брак, които живеят с баща си в Карлово.