пожар в птицеферма
пожар в птицеферма / netinfo
Късо съединение е най-вероятната причина за пожар в птицеферма, който изпепели десетки кокошки. Пламъците в птицевъдното предприятие, което се намира на ул. „Прогрес“ в Златоград били забелязани снощи около 21 ч. За радост на собственика на птицефермата, огънят е бил овладян навреме, като са били спасени стотици пернати. При пожара са изгорели 45 птици и 30 бали фураж. Пострадали няма, като е спасена и масивната сграда на фермата.

Късо съединение е предполагаемата причина и за пожар в къща, в смолянското село Широка лъка. Според огнеборците, пламъците тръгнали от електрическото табло. Изгорял е покривът на къщата, която е собственост на трима наследници, седем врати, дървена ламперия и др.
„Пожарът бе забелязан навреме и благодарение на бързата намеса на хората и пожарникарите бе овладян и няма сериозни последици“, коментира кметът на Широка лъка Васил Седянков. Според него, пожарникарите от Пампорово са пристигнали много бързо, като преди това, жители на селото с пожарогасители успели да локализират огъня.