Поставят камери при входа и изхода на Пазарджик по програма „Полицията близо до хората“
Поставят камери при входа и изхода на Пазарджик по програма „Полицията близо до хората“ / netinfo

Поставяне на охранителни камери на големите входно-изходни артерии, в центъра на града и в училищата и прилагане на мерки за намаляване на шума в ромските квартали са сред приоритетите в рамковия договор за сътрудничество между Община Пазарджик и Полицията, който днес бе подписан.

Договорът е част от дългосрочната национална програма „Полицията близо до хората“ за сътрудничество на общината с полицията, при която основен приоритет ще бъда опазването на живота и имуществото на гражданите, заяви кметът Тодор Попов. Част от тази програма е и работата на назначената със заповед на кмета на общината “Местна комисия за обществен ред и сигурност”. В състава на комисията влизат представители на община Пазарджик, РПУ, Пожарната, Затвора, „Радио СОТ“, Държавното лесничейство и фондациите „Напредък“ и „Бъдеще“.
Ангажиментите на страните са разпределени в работни карти за подготовка на програми в помощ на родителите във връзка с детската агресивност и ограничаване на детската престъпността, за работа с деца, извършили нарушения.

Една от целите ще е и подобряване на инженеринговата инфраструктура и пътна сигнализация, както и подобряване безопасността на движението в района на училищата и превеждане на пътните превозни средства с общинска тяга в съответствие със Закона за движение по пътищата и Наредбата на общински съвет – Пазарджик.