Посланик Лилиан: И 12-годишно момиче е сред атентаторите в Израел
Посланик Лилиан: И 12-годишно момиче е сред атентаторите в Израел / Дарик Пловдив
Посланик Лилиан за терористичните атаки
83112
Посланик Лилиан за терористичните атаки
  • Посланик Лилиан за терористичните атаки

12-годишно момиче е сред извършителите на серията терористични атаки в Израел през последните два месеца. Това съобщи при първото си посещение в Пловдив Нейно превъзходителство Ирит Лилиан Посланик на Израел в България.

Лилиан отбеляза, че социалните мрежи играят основна пропагандна роля в подстрекаването на все по-млади хора, които се включват и в различни терористични групировки на Ислямска държава. Тя определи  явлението като “феномен” и призна, че няма адекватно решение за това към момента.

Посланик Лилиан И 12годишно момиче е сред атентаторите в Израел
netinfo
При серията атентати през последните седмици са загинали 22-ма израелски граждани, ранените са над 220, съобщи още Лилиан пред еврейската общност в Пловдив. Сред извършителите са предимно млади хора, което е най-притеснителното, коментира още тя. Ирит Лилиан обаче подчерта, че става въпрос за палестинци, като в същото време  Израел не е застрахован и от терористични атаки на Ислямска държава.

Посланик Лилиан И 12годишно момиче е сред атентаторите в Израел
netinfo
Тази година се навършват 25 години от възстановяване на дипломатическите връзки между Израел и България и ние сме признателни за приятелските отношения между двете държави, каза още Лилиан. Тя бе почетен гост  на организацията на пловдивските ервеи по повод празника на Светлината Ханука и запали четвъртата свещ на официална церемония в читалище “Шалом”.