/ снимка: Дарик радио Пловдив, архив
Теренът да се отреди за изграждането на опера, предлагат на ОбС от Инициативния комитет за създаване на дом на Пловдивската опера
Пловдивският общински съвет ще гласува решение за събаряне на бившия Партиен дом в града и построяване на терена на опера. Предложението е на Инициативния комитет за създаване на дом на Пловдивската опера, съобщи кметът Иван Тотев. Според него, в идеята има много резон.
 
„Предложението е добре обосновано логически. Сградата на Партийния дом е функционално остаряла и строителството на една нова сграда би излязло по-евтино“, коментира градоначалникът.
 
Тотев обаче подчерта, че за изпълнението на идеята е нужно и политическо решение, което трябва да получи подкрепа от местния парламент.
 
Днес предложението ще бъде внесено в деловодството на Община Пловдив, а в петък и в понеделник ще бъде разгледано от съответните комисии.
 
Кметът допълни още, че администрацията ще направи всичко възможно то да влезе за гласуване на сесията на ОбС на 26 юли, на която ще бъдат поканени и членовете на Инициативния комитет за създаване на дом на Пловдивската опера.