Поредна смяна на директор в “Ален мак”
Поредна смяна на директор в “Ален мак” / netinfo
Козметичният завод “Ален мак” е с нов изпълнителен директор от днес. Юристката и досегашен директор на “Човешки ресурси” в предприятието Росица Славова поема поста от досегашния титуляр Людмил Александров. Дамата е петият поред директор на компанията от приватизацията й през 2002 година от “Ефектен унд финанц”.

Досегашният директор Людмил Александров остава на работа в системата, но ще работи в столичния офис на фирмата и в Киев, където “Ален мак” изнася част от произвдството си на шампоани и балсами за страните от бившия съветски пазар, каза пред Дарик председателят на Надзорния съвет Петър Терзиев.

Дни преди да напусне поста, досегашният изпълнителен директор Александров съобщи, че планирното преместване на производството в Пловдив от сегашния корпус в няколко сгради в съседство ще се забави до края на май. Първоначално бе огласено, че то трябва да приключи до края на март, а на мястото на сегашния завод трябваше да започне изграждането на мол с бизнесцентър. В нови модерно оборудвани помещения с 8-степенна вентилация вече е преместен складът за леснозапалими материали, който преди 20-ина години горя и обгази целия Пловдив. Преместването на поточните линии, според досегашното ръководство, няма да е свързано с прекъсване на производствения процес.