Пореден напън да изправят на крака “Родопа”
Пореден напън да изправят на крака “Родопа” / netinfo

Тренировките на  ФК "Родопа" Смолян  за предстоящия пролетен дял на шампионата в Източната “Б” група  стартират днес от 14 часа с новия – стар треньор Ангел Станков, съобщи пред Дарик президентът на клуба и областен управител на Смолян д-р Петър Фиданов. Кой ще помага на Геле и кои ще са новите имена в отбора, това ще реши Станков, който сам е помолил да му бъдат дадени два-три дни, за да начертае схемите за възраждане на смолянския тим и да си подбере екип. Ангел Станков ще има пълната свобода за воденето на клуба от спортна гледна точка, увери Фиданов. Президентът на “Родопа” загатна, че се водят преговори и с футболисти от “А” група, които да преминат в редиците на смолянчани като преотстъпени, но не пожела да назове имена, преди да има нещо конкретно.

Все още няма спрягано име и за поста на напусналия изпълнителен директор Георги Караманджуков, който вече ръководи “Нафтекс” Бургас. Делата на “Родопа” до назначаването на нов директор ще движи досегашната администрация на клуба, уточни Фиданов.

За амбиции за приминаване в елитния футбол все още не може да се говори. Новата политика на клуба ще е в рамките на година - две да се изгради един нов,  млад отбор с играчи предимно от младежката школа на “Родопа”. Фиданов прогнозира обаче, че ще дойдат и финансово стабилини години, през които вече ще се мисли за влизане в професионалния футбол .

Обласният управител на Смолян не скри, че остава на поста “президент”, тъй като нямало кой друг да се заеме с отбора, а и за да пробва още веднъж да възроди зелено-белите.

Клубът няма задължения към играчите си и до края на следващата седмица ще бъдат изплатени заплатите за декември. Футболистите обаче, посрещат новата година с намаление на възнаграждението си, което е резултат на това, че отбора вече има по-ниски цели за развитие, заключи д-р Фиданов.