Полицията разби нелегална наркооранжерия в Брезово

Полицията разби нелегална наркооранжерия в Брезово
Полицията разби нелегална наркооранжерия в Брезово / снимки: Дарик архив, МВР - Пловдив

Мъже на 26 и 27 години са задържани при специализирана полицейска операция срещу незаконно съхранение и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията.

На адрес в град Брезово служителите на реда от Районното управление в град Раковски открили помещение за отглеждане на канабис със специално изградени системи за отопление, вентилация и капково напояване. Двамата местни жители са задържани в момент на полагане на грижи за марихуаната.

При проведените процесуални и следствени действия разследващите иззели общо 98 растения канабис с височина над един метър и значително количество зелена листна маса и съцветия, чиято маса предстои да бъде уточнена с експертна справка.

Полицията разби нелегална наркооранжерия в Брезово

Конфискувани са и 12 лампи, 4 подвижни климатика, 3 електрически печки, 9 вентилатора, термометри, 2 чувала с торфена смес и 8 туби течен тор.

С полицейска заповед мъжете са задържани за 24 часа. Образувано е бързо производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив.