Полицията в Пловдив все още издирва кой е стрелял по трите автобуса от градския транспорт.

По чудо при случилото се няма пострадали. Малко след 18:00 часа на 18 декември три автобуса от градския транспорт в Пловдив навлизат в тунела на града, като се движат през минута един от друг.

Стрелба срещу автобуси на градския транспорт в Пловдив

По разказ на очевидци стрелецът се е намирал на едно от тепетата, предава NOVA. Инцидентът се е разминал без сериозно пострадали, тъй като пътниците са слезли на спирка, секунди преди случилото се.

Костадин Янков е шофьорът на един от трите обстрелвани автобуса. Според него е чист късмет, че под строшения прозорец, е нямало стоящи пътници. „Стъклото беше счупено там, където традиционно стоят майки с колички и възрастни хора”, разказа шофьорът на автобуса Костадин Янков.

„Това е единственият голям град без бус лента. Ако се направи такава, ще може всичко в нея да се следи. За мен това беше опит за убийство”, коментира още той. От нападения се оплакват и колегите на Костадин.

„Ние все едно сме във война. Чупят прозорци, врати. С каквото искат - с това ни замерват. Все едно не сме в град, а живеем в джунгла”, каза един от тях. Записите от охранителните камери са свалени, разпитват се и свидетели.  
nova.bg