/ ThinkStock/Getty Images
Домова кражба разследват криминалисти от Шесто районно управление в Пловдив, съобщиха от полицията. Според първоначалната информация, в събота срещу неделя от апартамент на ул. „Ралица“ били задигнати над 700 лева и златни накити, след разбиване на прозорец.
 
Откраднаха 10 000 лева от фирмен офис в Асеновград

Подобни действия предприели и колегите им от районното управление в Труд, след като в петък жител на село Войводиново се оплакал, че през прозорец от дома му била открадната чанта с 300 лева, над 2000 турски лири, банкови карти и лични документи.
 
Същевременно автор на кражба от църква бе разкрит за няколко часа от служителите на реда в Раковски. Полицейските действия стартирали в неделя по сигнал за установена липса на осем богослужебни съдове от енорийски храм в града.

Задържаха двама за кражба на 12 овце и 16 агнета

Още същата вечер в районното управление за срок до 24 часа бил отведен извършителят - 51-годишен местен жител, известен за подобни посегателства. Част от откраднатите от него вещи са намерени и иззети. Баща и син от село Конуш са задържани за грабеж на техен съсед.

В събота асеновградски полицаи предприели проверка на сигнала от потърпевшия, че мъжете, на 49 и 27 години, го пресрещнали пред местен магазин и със заплахи и насила му отнели 120 лева. Извършители са отведени за едно денонощие в районното управление в Асеновград, а откраднатата от тях сума - иззета с протокол за доброволно предаване.