спец акция в Община Септември
спец акция в Община Септември / /Виделина
Мащабна полицейска акция започна рано тази сутрин в Община Септември. Сградата на ведомството е обградена от полицейски автомобили и камиони, както и от бусове с надпис „Прокуратура на България“. Патрулки са забелязани и пред къщата на кмета Марин Рачев в града.

Марин Рачев
Марин Рачев netinfo

Вероятно в общината се извършва претърсване и изземване на документи. Акцията се води от Специализираната прокуратура. Подобна е ситуацията в административна сграда на улица „Патриарх Евтимий“, в която има офис на съпругата на кмета – Васка Рачева. Окупирани са и още два бизнес центъра.

обвинения
netinfo

От началото на м.г. Марин Рачев е в полезрението на разследващите, а през декември преписката срещу него, съдържаща 14 тома материали на 5 283 страници, бе предадена на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд.

Още тогава от ведомството разпространиха информация, че срещу градоначалника са събрани достатъчно доказателства за извършени престъпления. Става дума за сделки със съпругата на кмета и с фирма на нейна втора братовчедка. Разследващите смятат, че нанесените щети са на стойност около 13 000 000 лева.