/ Дарик архив
Двама души са задържани по образувано досъдебно производство за палеж на личния автомобил на началника на Пловдивския затвор. Прокуратурата извършва проверка по случая. Извършени са оглед на местопроизшествието и разпит на свидетели.

Подпалиха колата на шефа на пловдивския затвор

Снощи в Първо районно управление на МВР-Пловдив, е получен сигнал за горяща лека кола в кв. „Кючук Париж“. На място е бил изпратен полицейски екип, който установил, че автомобилът е марка „Опел Фронтера“ – с пловдивска регистрация, и е собственост на шефа на затвора – Божил Иванов. От пожара са нанесени материални щети в предната част на моторното превозно средство. Към момента извършителят не е установен.

Служители на сектор „Криминална полиция“ извършват проверки  по случая в кв. „Кючук Париж“, потвърдиха от пресцентъра на полицията. Засилено полицейско присъствие са наблюдава на ул. „Михалаки Георгиев“.

Шефът на пловдивския затвор: Не съм получавал заплахи

Под ръководството на Районна прокуратура продължават да се извършват активни допълнителни огледи и оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението.

Припомням, че сигнал за горящ автомобил беше получен на тел. 112 снощи в 21.35 часа. Пожарът е бил на ул. „Тодор Александров“. Впоследствие се оказа, че подпаленото превозно средство е личният джип на директора на Пловдивския затвор. Към момента няма информация към него да са отправяни заплахи.