Полицейският шеф не е замесен в двойното убийство край  Въча
Полицейският шеф не е замесен в двойното убийство край Въча / Dariknews.bg

Приключила е проверката на полицейския джип, с който се опита да избяга 30-годишният Виктор Траянов, обвинен в двойното убийство, в един от понтоните на язовир „Въча". Това съобщи за Дарик радио директорът на пловдивската полиция главен инспектор Тодор Чонов. Джипът "Тойота Лендкруизър" е собственост на Павел Костадинов, който доскоро изпълняваше длъжността началник на Специалното охранително поделение на МВР в Пловдив. В края на миналата година Костадинов е бил пенсиониран. Той не е бил на язовира по време на убийството, сочат резултатите на Комисията, извършила проверката. Той е приятел с бившия митничар и собственик на понтона Валентин Пеев. Бившият шеф на Специалното охранително поделение е бил разпитан и по следственото дело в Смолян.

В края на миналата година Пловдивският апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 30-годишния Виктор Траянов от София, обвинен в убийството на двамата си приятели  Борис Сбирков и Мартин Кючюков. Тогава защитата на Траянов обяви, че съществува възможност да пледира за невинност по делото.

Софиянците Борис Сбирков и Мартин Кючюков бяха убити при въоръжен инцидент, станал на 16 ноември в понтонна къщичка на язовир Въча в община Девин. Мъжете на 30 и 35 години, простреляни в главите от упор, са починали на място.