Полицейският началник в Пловдив рискувал работата си заради 300 лв. подкуп, ало измамници го наричали „шефе“

Полицейският шеф в Пловдив рискувал работата си заради 300 лв. подкуп, телефонните измамници го наричали „шефе“
Полицейският шеф в Пловдив рискувал работата си заради 300 лв. подкуп, телефонните измамници го наричали „шефе“ / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Полицейски шеф рискува кариерата си за 300 лв. подкуп от ало-измамници
94880
Полицейски шеф рискува кариерата си за 300 лв. подкуп от ало-измамници
  • Полицейски шеф рискува кариерата си за 300 лв. подкуп от ало-измамници
300 лева подкуп за полицейски чадър е взел зам.-началникът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов от ало измамници при случай, в който възрастна жена в града под тепетата е завлечена с 1300 лв. Това сочат събраните до момента доказателства срещу полицейския шеф.
 
Срещу Павлов вече е повдигнато обвинение, тепърва ще се изяснява дали той е съпричастен и към други телефонни измами, съобщи на току що приключил брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. След новината за задържането на Павлов, срещу него са започнали да постъпват множество сигнали за корупционни практики, уточни още Румен Попов.
 
До зам.-началника на Трето районно управление разследващите стигат, след използване на СРС-та при разкриване на случаи на телефонни измами. В разговорите между Павлов и замесените в конкретния случай двама ало измамници, те са го наричали „шефе“.
 
Арестуваха полицейски шеф в Пловдив

„Единият от тях – т.н. муле, се е укрил и го издирваме“, разкри още Румен Попов. По думите му, това е станало след като е изтекла предварително информация за случая по медиите, чиято „коректност“ той определи като не повече от 20%.
 
Предстои Прокуратурата да поиска постоянното задържане под страж на Стоян Павлов. Ако бъде признат за виновен по обвинението, което му е повдигнато, го очакват от 3 до 10 години затвор. От началото на септември, тази година, на територията на Пловдив са станали 21 телефонни измами на обща стойност 180 000 лева, оповести от своя страна директорът на полицията старши комисар Атанас Илков. Той заяви още, че задържаният Стоян Павлов не е ръководил телефонните измамници, а само им е осигурявал защита.

Още подробности чуйте в звуковия файл