Погребаха и последната жертва на трагичната катастрофа край Мадан
Погребаха и последната жертва на трагичната катастрофа край Мадан / netinfo

Роднини, близки и познати се събраха днес в гробищния парк в село Средногорци, за да кажат последно сбогом на загиналата при трагичната катастрофа край Мадан в събота вечер Саниха Ахмедова. 15-годишното момиче, заедно с връстничката си Селиха Айдънова, 16-годишната Рафика Карамитева и 18- годишният Сафедин - шофьор на обърналия се в река „Арда” „Ситроен”, загинаха на място в жестокия инцидент. Единственият оцелял при катастрофата – 15 - годишният Веско Башев от Мадан все още е под лекарско наблюдение в МБАЛ Смолян, но в стабилизирано състояние.

След двудневния траур в Мадан, днес такъв бе обявен и от кмета на община Рудозем Николай Бояджиев, тъй като от миньорския град е 18-годишният Сафедин.

Общинският съвет в Мадан пък прие декларация, с която се настоява да бъде обезопасен участъка, при който издъхнаха четирите деца, каза пред Дарик кметът на града Атанас Иванов.

Междувременно областният управител на Смолян д-р Петър Фиданов е изпратил съболезнователни писма до родителите и близките на загиналите младежи . В скръбните обръщения той изразява дълбоки съболезнования и съпричастност към мъката и тежката загуба за семействата.С едноминутно мълчание в памет на жертвите, днес д-р Фиданов раздаде подаръци по случай Коледа на децата с първа група инвалидност от областта.