Подпалиха къща с половин тон тютюн
Подпалиха къща с половин тон тютюн / netinfo

Пожар със значителни материални щети избухна вчера в село Устина, съобщават от пловдивската полиция. Сигналът е подаден около 4 часа на тел. 112. Няма пострадали хора.

На адреса незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната в Стамболийски. Установено е, че огънят е унищожил напълно двуетажната къща на 70-годишен жител на селото.

В имота на мъжа са изгорели и селскостопанска постройка със складирани около половин тон тютюн, 100 бали фураж и 2 кубика дървен материал, както и лек автомобил “Ланчия”. Пламъците са се прехвърлили и върху съседна къща, на която е унищожена покривната конструкция. На местопроизшествието е извършен оглед, назначена е пожаротехническа експертиза.

Според първоначалните данни пожарът е причинен умишлено. Образувано е досъдебно производство, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив. Служители от полицейския участък в  Стамболийски продължават работата по установяване извършителя на палежа. 

Селскостопанска постройка изгоря вчера в село Маноле. Сигналът е получен около 16 часа. Огънят е избухнал в обора на 68-годишен мъж от селото и унищожил около 80 кв метра покривна конструкция, 50 бали фураж и 2 кози. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Труд.