Подменят аварийно опасни шахти
Подменят аварийно опасни шахти / netinfo
Аварийна подмяна на опасни шахти започва община Пловдив веднага след подписването на споразумителен протокол с ВиК за прехвърляне на собствеността им, съобщи изпълняващият длъжността кмет на Петко Атанасов. Той посочи, че в част от дъждоприемниците може да пропаднат цели коли и даде за пример шахта на ул. “Шилер”, в близост до Синдикалния дом. Обезопасяването ще започне до дни и ще бъде от предвидените в бюджета 600хиляди лева за спешни ремонти.

Половин година след като общината прие дъждоприемните клетки за стопанисване, вече е започнало и заприходяването им в активите й в графата “пътни съоражения”, за да се изчистят юридическите пречки за влагането на бюджетни средства.

В края на седмицата администрацията ще започне процедура за възлагане поддръжката и ремонта на шахтите. Управителят на ВИК Красимир Цветков е уверил общинарите, че дружеството ще вземе участие в конкурса. Преди по-малко от два месеца общината прекрати без обяснения открита процедура за обществена поръчка със същия предмет.